کاربرد های لایه نشانی
- کاربرد های آزمایشگاهی و تحقیقاتی
- کاربرد های صنعتی
-
- صنعت دکوراتیو
- مبلمان فلزی
- بلور و شیشه
- دکوری و بدلیجات
- صنعت شیرآلات بهداشتی و یراق آلات ساختمان
- صنعت کاشی و سرامیک
- صنعت سخت کاری
- صنعت آینه های خودرو
کاربرد های آزمایشگاهی و تحقیقاتی
فناوری خلاء به عنوان یکی از مهمترین فنون زیربنایی و مادر در تکنولوژی روز دنیا شناخته شده است. در بسیاری از فنون و تکنیکها و نیز بسیاری از فرایندهای تحقیقاتی، در دسترس بودن محیطی با شرایط محیط خأل از لوازم حتمی کار به شمار می رود. فناوری خلاء یک فن میان رشته ای است و حوزه های مختلفی از دانش، از مکانیک و مواد گرفته تا فیزیک و شیمی و الکترونیک را شامل می شود. مهمترین این فنون عبارتند از:
-
- صنایع نظامی
- میکرو الکترونیک
- فیزیک هستهای
- تجهیزات پزشکی
- فن مواد
- صنایع دفاعی و هوا و فضا
- اطلاعات و ارتباطات
- فناوری نانو
- . . .
این شرکت دارای فناوری ساخت انواع سامانه های خأل از جمله سامانه های الیه نشانی متناسب با نیاز مشتری است. بسته به کاربرد مورد نظر، فشار کاری، حجم مورد نیاز و …. سامانه طراحی و ارائه می شود. در صورت نیاز برای تعیین مشخصات سامانه می توانید با بازرگانی شرکت تماس بگیرید.
از جمله مراکز تحقیقاتی که محصولات آزمایشگاهی و پژوهشی ارائه شده است عبارتند از:
دانشگاه شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه مالک اشتر، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه رنگ، ….
این مرکز به ساخت و آزمودن انواع قطعات الکترونیک، قطعات ابررسانا، قطعات میکروالکترونیک، تجهیزات نانو و … می پردازند.
کاربرد های صنعتی
روش قوس کاتدی یا آرک به دلیل مزایای زیادی که دارد در صنعت به طور گسترده ای مورد توجه واقع شده است. از جمله مزایای این روش لایه نشانی عبارتست از:
-
- نرخ لایه نشانی بال و تولید لایه های چگال و متراکم
- دارای پلاسمای چگال و پرانرژی در نتیجه تولید لایه های چسبنده
- تولید الیه های با کیفیت بالا از فلزات، آلیاژها، و کربن (الماس غیرمتبلور)
- ولتاژ مورد نیاز پایین در مقایسه با کندوپاش و ارزان تر بودن منابع تغذیه
این روش در صنایع به لحاظ سختی و هم به لحاظ تنوع رنگی کاربردهای وسیعی دارد که از کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
-
- صنایع ابزار سازی: انواع مته، ابزار برش، هاب و شیپر، قالب، پانچ
- صنایع خودروسازی: رینگ، رینگ پیستون، سوپاپ، میل لنگ و قسمتهایی از موتور که در معرض سایش قرار دارند.
- صنعت ساختمان: یراق آلات، نرده، تزئینات داخل آسانسور، شیرآلات، کاشی و سرامیک
- صنایع تزئینی: ظروف دکوری، بدلیجات تجهیزات پزشکی: ابزار های جراحی، انواع ایمپلنت ها
صنعت دکوراتیو
مبلمان فلزی: امروزه دیده می شود که مبلمان استیل در رنگهای طلایی، دودی، رزگلد راه خود را به منازل، هتل ها، تالارها، مراکز تجاری و… باز کرده اند. در آخرین مرحله فرآیند تولید مبلمان استیل رنگی قطعات به وسیلۀ دستگاه الیه نشانی قوس کاتدی (PVD Arc)، پوشش دهی می شوند. شرکت یارنیکان صالح با تولید و فروش دستگاه های لایه نشانی به روش قوس کاتدی (آرک)سهم زیادی از بازار مبلمان رنگی ایران را در اختیار دارد.
بلور و شیشه: محصولات شیشه ای یکی از اصلی ترین گزینه ها برای استفاده در دکوراسیون داخلی می باشد. امروزه صنایع مرتبط با شیشه برای ایجاد تنوع در حوزه دکوراسیون داخلی اقدام به پوشش دهی قطعات شیشه و بلور به روش های جدید مانند نموده اند. شرکت یارنیکان صالح با تولید و فروش دستگاه های لایه نشانی به روش قوس کاتدی (PVD) به صنایع تولیدی شیشه و بلور امکان پوشش دهی رنگ های نقره ای، طلایی، دودی، رزگلد، عسلی، پلاتینی را، فراهم نموده است.
دکوری و بدلیجات: امروزه با استفاده از فناوری های پیشرفته در تولید محصولات تزئینی و دکوراتیو ، طراحی دکوراسیون منزل و محیط های کار با تغییرات چشمگیری مواجه شده است. جذابیت و محبوبیت کاالهای این صنعت روز به روز بیشتر می شود و شرکت یارنیکان صالح با تولید دستگاه PVD کمک شایانی به صنایع تولید قطعات سرامیکی نموده است. رنگ های نقره ای، طلایی، دودی، رزگلد و… که قابل اجرا روی سطوح سرامیکی می باشد و جلوه ی زیبایی به این قطعات می بخشد.
صنعت شیرآلات بهداشتی و یراق آلات ساختمان
با پیشرفت دانش و فناوری نانو، این فناوری کاربردهای گسترده ای در صنایع شیرآلات بهداشتی، یراق آلات ساختمان و صنایع وابسته پیدا کرده است. مشکلات موجود در زمینه تولید و کیفیت محصولات نهایی و همچنین آلودگیهای زیست محیطی، شرکتهای فعال در تولید این محصولات را از پوشش دهی با روشهای سنتی آبکاری به سمت استفاده از پوششهای نوین به ویژه (نانو پوششها) سوق داده است. امروز استفاده از پوششهای نانوساختاری مانندTiN ، TiCN، TiAlN، ZrN، ZrCN و… به روش پوشش دهی قوس کاتدی روی شیرآلات، دستگیره درها و یراق آلات، مرسوم شده است. این پوشش ها نه تنها دوام قطعات بلکه مقاومت به خوردگی و مقاومت به سایش را نیز بالا میبرند.
صنعت کاشی و سرامیک
در صنعت کاشی و سرامیک، پوشش دهی با تیتانیوم و ترکیبات آن به منظور افزایش سختی،تمیزکاری آسان و زیبایی در حال گسترش روز افزون می باشد. در مرحله انتهایی ساخت کاشی و سرامیک یه لایه نازک در حد 200 تا 50 نانومتر بر روی سطح پوشش داده می شود.
صنعت سخت کاری
سال هاست که از عملیات سطحی و استحکام بخشی موضعی سطح، به عنوان راهکاری جهت افزایش عمر و بهبود عملکرد قطعات استفاده می شــود. فرآیند سنتی سخت کاری یا همان آبکاری کروم دارای معایبی از جمله مقاومت سایشی و سختی پایین، زبری سطح بالا و مضرات زیست محیطی است. در حال حاضر پوشش دهی لایه نازک یا آبکاری در خلاء یا الیه نشانی نانو یا میکرو نی (PVD)جایگزین بسیار مناسبی برای روش های سنتی شده است. از این روش برای سخت کردن سطح قالب های صنعتی، ابزارهای ماشین کاری، ابزارهای پزشکی و … استفاده می شود.
صنعت آینه های خودرو
در روش های جدید ساخت آینه های خودرو، با سیستم کندوپاش (اسپاترینگ) لایه نازک نانویی را بر روی شیشه پوشش می دهد که خواص منحصر بفردی به محصول نهایی می دهد. از مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره نمود:
-
- کاهش چشمگیر شدت انعکاس آینه به منظور آسایش سرنشینان خودرو
- بهبود مقاومت به خراش و خوردگی در مقایسه با آینه های جیوه اندود
- حذف آلاینده های زیست محیطی
محصول آینه با پوشش نانو بازتابنده کروم نانومتری در دستگاه ساخت یارنیکان صالح که توسط یک شرکت داخلی تولید شده، موفق به دریافت گواهی نانومقیاس از ستاد توسعه فناوری نانو شده است.
کاربردهای دستگاه های پوشش دهی شرکت:
- مبلمان
- تاقچه و طبقات فلزی
- در ورودی و پارتیشن فلزی
- دستگیره
- شیرآالت بهداشتی
- سینک
- لگن شستشو
- صفحه روی اجاق گاز
- کتری و قوری
- پارچ و لیوان
- فنجان
- قاشق و چنگال
- سینی
- ظروف پذیرایی
- ظروف سرو
- لوازم تزیینی
- لوستر
- کاشی و سرامیک
- لوازم حمام و سرویس بهداشتی